divendres, 14 de març del 2008

Garlandes i ous de xocolata!!!

Aquest matí, hem anat caminant, fins el Bosc de les Graus. Hi hem anat amb els companys i companyes de la classe dels Cavalls, de Tercer.

En arribar, l'Anna de Tercer, ens ha explicat la història de "L'Ocell de Pasqua" que, per aquesta època de l'any, pon ous de xocolata per a la mainada.

En Jordi, ens ha explicat que, aquest any, més que un ocell era un "ocellot" perquè ens havia deixat un ou de xocolata, un conillet, un pollet i un escarabat o una marieta, per a cadascú. A més de quatre "Mares conill", que ens hauríem de repartir.

Tot seguit ha començat la recerca!

Més tard, hem esmorzat "La Garlanda".

La Garlanda, és una coca molt típica d’algunes poblacions del Penedès. La coca de garlanda té forma de tortell ensucrat (sembla un pa rodó buit del mig). Entre d’altres ingredients, porta llet, mantega, ous, canyella, farina, sucre, aigua i la raspadura d’una llimona.

Encara avui en dia, en algunes comarques de Barcelona, és tradició menjar-la el diumenge de Rams com a substitució de la Mona.

I finalment, hem començat el camí de retorn a l'escola.

Un matí ben aPROFITat!

(Cliqueu damunt la imatge per a veure'n la resta de fotografies)