dijous, 14 de febrer del 2008

14-F Vaga del professorat

Aquest és l'escrit que l'equip directiu, en nom del claustre de mestres, va fer arribar a les famílies de l'escola:

CARTA ALS PARES I MARES

El dia 14 de febrer el nostre centre participarà activament en la vaga de professorat convocada unitàriament per tots els sindicats representatius de l’ensenyament públic i, per tant, no hi haurà classe aquest dia.

El motiu de la vaga és exigir la retirada de les Bases de la futura Llei d’Educació de Catalunya, que va presentar el conseller, Sr. Ernest Maragall
En les Bases es fa una diagnosi dels problemes de l’ensenyament que no compartim, perquè ignora factors importants com són els canvis en el model d’ensenyament secundari, l’arribada de molts alumnes immigrants, la poca compatibilitat dels horaris de treball dels pares amb els de l’escola...

Aquestes Bases arriben en un moment en que encara no s’han pogut avaluar millores importants, que s’han dut a terme aquests darrers anys com són: les aules d’acollida als centres que tenen un percentatge important d’alumnes immigrants, la implantació de la sisena hora a la majoria d’escoles públiques i l’aplicació de plans d’innovació i d’autonomia a molts centres.

Ignorant totes aquestes mesures posades en pràctica pel mateix Departament d’educació, aquest document conclou que per millorar cal flexibilitzar el sistema públic d’educació obrint la porta a que fundacions privades puguin gestionar centres de titularitat pública i donant molt més poder als directors, que tindran un perfil de gestors i no tant de mestres (no es menciona quina participació tindran els claustres de professors i els consells escolars). També es donarà molta llibertat als centres per definir els seus programes, la qual cosa trencarà la unitat bàsica del que s’ensenya a les escoles del país.
Aquestes mesures fan pensar que el que es pretén és erosionar l’ensenyament públic, per estalviar recursos, quan encara estem molt lluny del percentatge de recursos que dediquen a l’educació països del nostre entorn. I es fa una aposta per aplicar un model de gestió jeràrquica i autoritària, que entra en contradicció amb el model democràtic i participatiu que sempre hem defensat.
Creiem que l’educació pública és un dels pilars més importants d’una societat democràtica i que és imprescindible per assegurar la bona qualitat de l’ensenyament i per garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom.

Tots aquests canvis, obren més interrogants que no pas en solucionen. Per això demanem la retirada de les Bases i l’obertura d’un debat a totes les parts implicades, tal com ja es va fer en el Pacte nacional per l’educació. La ignorància del qual ens ha decebut profundament.
Les presses de tot aquest procés i la manca de diàleg del Departament han abocat als sindicats a convocar aquest dia de vaga.

Font-rubí, 14 de febrer de 2008

6 comentaris:

DJ Rayrys ha dit...

M'ho vaig passar molt bé amb la baga tot i que era pels mestres

Anònim ha dit...

Raimon,la vaga és per una cosa molt important,per què no t'informes sobre el tema en comptes de pensar només amb no anar al cole?

Anònim ha dit...

Potser, el Raimon, només pensa en no anar al cole, perquè des de l'escola ningú NO l'havia informat que tenia el dret d'anar al cole, el dia de la vaga.

Pere.cantons ha dit...

En sembla molt important que es fes una xerrada per els pares i mares per poguer estar mes informats i entendre que vol dir tot això.

Pere.cantons ha dit...

En sembla molt important que es fes una xerrada per els pares i mares per poguer estar mes informats i entendre que vol dir tot això.

Anònim ha dit...

Qui és db????????????????